GDPRi trahvid on lähedal: Läti ettevõtet trahviti 150 000 euroga

Euroopa Liidu andmekaitseinspektsioonid on ettevõtetele määranud sadu trahve ning GDPRi nõuete vastu eksimine võib minna vägagi kalliks.

Kuidas kindlustada, et Sinu ettevõte ei oleks järgmine?

2018. aasta mais jõustunud isikuandmete kaitse üldmäärus (GDPR) kehtib ettevõtetele ja organisatsioonidele, kes töötlevad Euroopa Liidu kodanike isikuandmeid. Isikuandmete nõuete täitmine suurendab töökoormust ja nõuab lisaressursse ning tehtud vigade hind võib olla vägagi kõrge.

GDPRi trahvid on nüüdseks jõudnud Eestile lähemale – viimati trahviti Läti ettevõtet 150 000 euro suuruse trahviga. Üheks rikkumise põhjuseks on asjaolu, et ettevõtted ei suuda tuvastada, milliseid andmetöötlustoiminguid nad läbi viivad ning kas selle jaoks on õiguslik alus.

Selleks, et aitada ettevõtjatel vältida vigu ning teha GDPRi nõuete järgimine lihtsaks ja loogiliseks, tõi äri- ja tehnoloogiaõigusele spetsialiseerunud advokaadibüroo Hedman Partners koostöös IT ekspertidega turule uudse tarkvaralahenduse GDPR Register, mis aitab hallata kõiki GDPR regulatsiooniga kaasnevaid toiminguid ja dokumente, tagades nende vastavuse isikuandmete kaitse nõuetele.

“Nägime meie klientide pealt, et ettevõtjad vajavad praktilist igapäevast tööriista, mis kindlustaks GDPRi nõuete täitmise ning mille kasutamine oleks lihtne ja loogiline. Ühendasime meie advokaatide parima kompetentsi IT spetsialistide tehniliste oskustega ning koostöö tulemusena sai valmis uudne tarkvaralahendus. GDPR Register aitab ettevõtjatel korraldada isikuandmete protsesse korrektselt ning säästab raha ja aega,” selgitab GDPR Register üks loojatest, Hedman Partnersi juhtivpartner Merlin Salvik.

Praktiline lahendus GDPRi nõuete järgimiseks

GDPR Register aitab luua ja hallata kõiki isikuandmete kaitseregulatsiooniga seotud toiminguid ja dokumente. Tarkvara võimaldab koostada Eesti Andmekaitse Inspektsiooni jaoks isikuandmete töötlemise raporteid.

Raporteid on võimalik esitada ka teistele Euroopa Liidu andmekaitse inspektsioonidele kõigis Euroopa Liidu keeltes. Samuti on tarkvaralahenduses GDPR dokumentatsiooni näidised ja andmetöötluslepingute register.

GDPR Registri abil tagavad regulatsiooni nõuetele vastavuse sellised ettevõtted nagu Postimees GruppTallinna Kaubamaja GruppBoltLevikom ja paljud teised.

“Klientide tagasiside on väga positiivne. Samas meie jaoks ei saa GDPR Registri tarkvaralahendus kunagi päriselt valmis, sest jälgime andmekaitse valdkonna arenguid ja Euroopa Kohtu lahendeid ning uuendame tarkvaralahendust, et tagada parima praktika rakendamine ja kasutusmugavus,” märgib Hedman Partnersi juhtivpartner Merlin Salvik.


Samal teemal: GDPRi esimene aasta: palju õppimist ja 56 miljoni euro eest trahve
Esimesed GDPR trahvid on siin: miljonid eurod ebapiisava selgituse eest

« Tagasi
Hedman

Meie kuuluvused:
FinanceEstonia,
Teenusmajanduse Koda,
EstVCA, EstBan, FECC,
IBA & IBA European regional Forum